Espressomutsi

Blogi perhearjesta, onnellisuudesta ja unelmista. Sormiruokailua, kestovaippoja ja kantamista. Kirjoittaja on 27-vuotias äiti ja vaimo.

Töihinpaluu edessä vanhempainvapaan jälkeen

Töihinpaluu edessä vanhempainvapaan jälkeen

Yksi kuukausi vanhempainvapaata jäljellä. Minulle tämä tarkoittaa, että olen vielä yhden kuukauden kotiäitinä pojan kanssa. Tämän jälkeen palaan töihin ja poitsu saa jäädä isän kanssa kotiin seuraavaksi viideksi kuukaudeksi vielä ennen päivähoidon aloitusta.

Töihinpaluu heti vanhempainvapaan jälkeen oli meidän suunnitelmana jo raskausaikana. Tunnen itseni sen verran hyvin, että tiedän tämän olevan paras ratkaisu koko meidän perheen hyvinvointia ajatellen. Kaipaan työelämään ja toisaalta on ihanaa, että poitsu saa olla kotona myös isän kanssa ihan kaksin.

Jännittääkö töihinpaluu? Tätä on kyselty viimeaikoina paljon ja rehellisesti sanottuna ei jännitä.

Jännittääkö töihinpaluu? Tätä on kyselty viimeaikoina paljon ja rehellisesti sanottuna ei jännitä.

Imetys on isoin askarruttava asia töihinpaluuseen liittyen. Isä ja poitsu pärjäävät hienosti kotona, sitä minun ei tarvitse miettiä. Haluan huolehtia, että imetys pääsisi jatkumaan vaikka olenkin päivisin reilun 8h poissa kotoa. Imetyskertoja olemme alkaneet painottamaan jo ilta-, aamu- ja yöaikaan. Tällä hetkellä imetyskertoja on keskimäärin 5 päivässä ja tätä pyrin pitämään yllä myös töihin palattuani. Pikkuhiljaa vuoden iässä on ajatus vähentää imetyskerrat kahteen kertaan päivässä ja jatkaa näin vähintään 2-vuoden ikään saakka.

Tällä hetkellä imetyskertoja on keskimäärin 5 päivässä.

Tällä hetkellä imetyskertoja on keskimäärin 5 päivässä.

Päivähoidon aloittaminen tulee meillä ajankohtaiseksi loppuvuodesta, poitsun ollessa hieman päälle vuoden ikäinen. Uskon tämän olevan ihan sopiva aika aloittaa päivähoito. Tarkoituksena on järjestää arki ja työpäivät niin, että hoitopäivien pituus olisi 6-7 tuntia. Oman töihinpaluuni kannalta on ihanaa, että päivähoidon aloitus ei tule samaan ajankohtaan.

Normaali arkipäivä meidän perheessä menee jatkossa suunnilleen näin: Aamuyöstä päivän ensimmäinen imetys, tämän jälkeen nousen, ulkoilutan koiran ja teen muut aamutoimet. Miesväen herättyä imetän poitsun vielä ja lähden töihin. Työpäivän aikana minun puurtaessa töiden parissa pidetään kotona hauskaa leikkien parissa. Töistä palattuani vietän poitsun kanssa yhteistä aikaa, mikä sisältää ainakin imetyksen ja paljon haleja ja suukkoja. Iltaisin touhutaan perheen kesken, ulkoillaan, laitetaan ruokaa ja päivän päätteeksi mennään yhdessä yöunille. Päivän viimeinen imetys on ennen yöunia. Olen rytmiltäni enemmän iltavirkku ja muiden nukkuessa usein touhuankin omia juttujani, kirjoittelen blogia tai kokkailen ruokia valmiiksi tulevia päiviä varten.

Jännittääkö töihinpaluu? Tätä on kyselty viimeaikoina paljon ja rehellisesti sanottuna ei jännitä. Työn tekeminen tulee varmasti ulkomuistista, tiedän poitsun olevan erinomaisessa seurassa päivisin ja meillä perheenä arjen pyörittäminen on tehokasta ja sujuvaa. Ajankäytön kanssa tulee varmasti haasteita ajoittain töiden, opiskeluiden ja harrastusten lomassa, mutta uskon, että selviämme näistä kaikista yhdessä oikein hienosti!

Sormiruokailijan ruokapäiväkirja

Sormiruokailijan ruokapäiväkirja

Mitkä asiat yllättivät imetyksessä?

Mitkä asiat yllättivät imetyksessä?