Espressomutsi

Blogi perhearjesta, onnellisuudesta ja unelmista. Sormiruokailua, kestovaippoja ja kantamista. Kirjoittaja on 27-vuotias äiti ja vaimo.

Rengasliina vai kantoreppu?

Rengasliina vai kantoreppu?

*Kaupallinen yhteistyö Liinalapsi Oy

Kantaminen on ihana ja luonnollinen tapa pitää lasta lähellä. Ihmislapset on suunniteltu kannettavaksi ja erityisesti ihan pienille vauvoille kantaminen ja ihokontakti on äärimmäisen tärkeää. Kantaessa vastasyntynyttä saa äitikin hetkeksi sylin ja kädet vapaaksi. Meillä on kantovälineitä kertynyt jo erilaisia; kudottu kantoliina, trikooliina, kantoreppu ja nyt testissä on ollut rengasliina.

Kantaminen-ranta2.jpg

Käytön helppouden puolesta rengasliina ja kantoreppu putoavat aika samaan kastiin. Rengasliina on kantovälineistä ehdottomasti helppokäyttöisin. Myös nopeudessa rengasliina on ylivoimainen, kantoreppu on käyttönopeudeltaan tosin hyvin lähellä. Molempiin vauvan tai lapsen saa kyytiin helposti ja nopeasti, kantoreppu vaatii hieman enemmän säätämistä.

Rengasliina mahtuu mukavasti rullalle ja laukunpohjalle mukaan. Kantorepussa lantiovyö on usein niin paksu, ettei sitä saa ihan pieneen tilaan jemmattua. Rengasliinan voi myös luontevammin jättää päälle roikkumaan, kantoreppu näyttää jokseenkin erikoiselta roikkuessa tuossa vartalon edessä hihnat maata laahaten.

Mukavuudessa kantoreppu ja rengasliina on lyhyillä kantoajoilla hyvinkin tasoissa, mutta kantaessa hieman painavempaa lasta pidempiä aikoja, on ergonominen kantoreppu oikein säädettynä mielestäni mukavampi päällä. Vauva tosin viihtyi erinomaisesti sekä liinassa että repussa, eli mukavuus kannettavalle liene erittäin hyvä molemmissa. Kudotussa rengasliinassa uskoisin, että kantotuntuma on vauvalle jopa mukavampi.

Rengasliina on käytössä monipuolisempi, erityisesti jos käytettävä kantoreppu ei sovellu lonkalla kantamiseen. Edessä kannettaessa rengasliinan saa aseteltua keskelle eteen sekä myös sivulle ja selkeästi lonkalle. Kantorepulla useimmiten kannetaan edessä aina ihan keskellä. Erityisesti vauvan kasvaessa ja kiinnostuksen ympäristöä kohtaan lisääntyessä mahdollisuus pitää lasta enemmän sivummalla on iso plussa.

Kantaminen-ranta3.jpg

Ergonominen kantoreppu

-Helppokäyttöinen

-Saa säädettyä monelle sopivaksi

-Voi kantaa pitkiäkin aikoja mukavasti

-Useimmissa malleissa voi kantaa selässä ja edessä

-Kantorepussa imettäminen onnistuu

Rengasliina

-Helppo ja nopea

-Mukava myös lonkalla kantoon, mistä lapsi näkee ympärilleen paremmin

-Monipuolinen käytettävyys

-Rengasliinassa on todella helppo imettää

-Voi kantaa selässä ja edessä

Kantoreppu puisto1.jpg

Jos etsit kantovälinettä nopeaan, helppoon ja lyhytaikaiseen käyttöön, kuten ruuanlaittoon, kauppareissuun tai koiran lenkittämiseen lähiympäristössä, valitse rengasliina. Jos taas vauvasi rakastaa nukkua sylissä tai kantovälineessä pitkiä aikoja, valitse kantoreppu. Toisaalta jos budjetti antaa myöten, valitsisin molemmat.

Liinalapsi verkkokaupassa koodilla espresso saat -15% alennusta normaalihintaisista tuotteista (voimassa 1.7-31.8.2019)! Rengasliinojen lisäksi verkkokaupan valikoimassa on erilaisia kantoliinoja, neliöliinoja ja Wompat-kantoreppuja.

Kesäretkiä ja lomailua

Kesäretkiä ja lomailua