Espressomutsi

Blogi perhearjesta, onnellisuudesta ja unelmista. Sormiruokailua, kestovaippoja ja kantamista. Kirjoittaja on 27-vuotias äiti ja vaimo.

Vauvan kantaminen helpottaa arkea

Vauvan kantaminen helpottaa arkea

Hankin jo raskausaikana meille kantorepun. Olin kuullut, että monet vauvat tykkäävät olla kannettavana ja kantaminen helpottaa arkea kun saa kädet vapaaksi vauvan ollessa samalla lähellä. En kuitenkaan tuntenut ketään aktiivisesti kantavaa, joten aihe oli tällöin vielä minulle vieras. Nyt reilun puolen vuoden käytön jälkeen voin sanoa, että kantoreppu on ollut meidän vauva-arjen tärkein hankinta!

Aloitimme kantamisen jo poitsun ollessa hyvin pieni, muutaman viikon ikäinen. Meidän kantoreppumallissa saa kantaa jo vastasyntynyttä. Ensimmäiset käyttökerrat olivat lähinnä harjoittelua ja kantamisaika jäi lyhyeksi, osittain koska synnytin sektiolla ja kantoreppu tuntui epämiellyttävälle haavan takia. Poitsun ollessa muutaman kuukauden ikäinen, aloimme kunnolla totuttelemaan kantorepun käyttöön ja nyt kantoreppu on meillä päivittäin käytössä ja kulkee mukana kaikkialle mihin mekin!

Kantoreppua voi käyttää viileillä keleillä omien ulkovaatteiden kanssa tai vaihtoehtoisesti kantotakin kanssa.

Kantoreppua voi käyttää viileillä keleillä omien ulkovaatteiden kanssa tai vaihtoehtoisesti kantotakin kanssa.

Kantoreppua voi käyttää esimerkiksi

  • Nukuttamiseen kotona ja liikkeellä

  • Vauvan rauhoitteluun sairastuessa, uusissa paikoissa, eroahdistuksessa

  • Vauvan rauhoitteluun kun ylivilkkaus iskee (meillä opetellaan juuri seisomista, mikä nostaa kierroksia välillä vähän liikaakin ja repussa liikkuvuus on rajallista)

  • Helpottamaan oloa masuvaivojen tai refluksioireiden kanssa. Pystyasento usein tekee hyvää!

  • Aina kun tarvitsee saada kädet vapaaksi vaikka kaupassa tai keittiössä

  • Kun vain halutaan olla lähekkäin :)

Meillä selvästi eniten reppu on käytössä nukuttamiseen, pääosin päiväunet nukutaan kantorepussa etenkin aina kun olemme poissa kotoa. Isoin apu repusta taas on kauppareissuilla. Käymme aina ostoksilla koko perheen kanssa, vauvan ollessa joko isän tai äidin kyydissä repussa. Kaupassa on paljon ärsykkeitä; melua, uusia kasvoja ja ääniä, mitkä voivat etenkin herkemmille vauvoille aiheuttaa stressiä. Ihan pienen vauvan kanssa vaunut toimivat mielestäni parhaiten, kun vauva pääosin nukahtaa liikkuvissa rattaissa koppaan. Meillä tämä vaihe meni pian ohi ja sen jälkeen siirryimme kantoreppuun.

Kantaminen-Kirsikkapuisto2v3.jpg

Kotioloissa poitsu on suurimman osan hereilläoloajastaan lattialla touhuamassa. Joskus on kuitenkin päiviä, esimerkiksi kun hampaita on puhkeamassa, milloin tarvitaan erityispaljon läheisyyttä. Näihin päiviin kantoreppu on oiva apu. Etenkin jos lapsella on vaivaa vaikka masun, allergioiden tai refluksin kanssa, suosittelen erittäin lämpimästi hankkimaan ergonomisen kantorepun!

Kuitenkin näiden käytännön asioiden edellä kantamisessa tulee ehdottomasti läheisyys vauvan kanssa. En ihan äkkiä keksi mitään ihanampaa tunnetta, kuin repussa aivan rauhallisena nukkuva vauva. Se jos joku tukee kiintymyssuhdetta sekä vauvan ja äidin hyvinvointia.

-Johanna

Meidän tavallinen päivä

Meidän tavallinen päivä

Kiinteiden ruokien aloitus ja vauvan ensimmäiset sormiruoka-ateriat

Kiinteiden ruokien aloitus ja vauvan ensimmäiset sormiruoka-ateriat