Rengasliina vai kantoreppu?

Kantaminen on ihana ja luonnollinen tapa pitää lasta lähellä. Ihmislapset on suunniteltu kannettavaksi ja erityisesti ihan pienille vauvoille kantaminen ja ihokontakti on äärimmäisen tärkeää. Kantaessa vastasyntynyttä saa äitikin hetkeksi sylin ja kädet vapaaksi. Meillä on kantovälineitä kertynyt jo erilaisia; kudottu kantoliina, trikooliina, kantoreppu ja nyt testissä on ollut rengasliina.

Jokainen kestovaipan käyttökerta on yksi kertakäyttövaippa vähemmän

Meidän taloudessa osittaiskestoillaan. Päivät mennään kestovaipoilla, yöt kertakäyttövaipoilla. Avain onnistumiseen on löytynyt keskitieltä, eli käytetään molempia oman jaksamisen ja kiinnostuksen mukaan. Vauva-arjessa on ihan riittävästi asioita, mitkä vie aikaa ja vaipoista ei kannata stressiä rakentaa. Rohkaisen kuitenkin kaikkia kiinnostuneita testaamaan kestovaippoja! Ajatuksella, että jokainen kestovaipan käyttökerta on yksi kertakäyttövaippa vähemmän pääsee hyvin alkuun.

Testissä rengasliina Vanamo Kide Loimu

Kantaminen on noussut oman äitiyteni yhdeksi ehdottomaksi suosikkipuuhaksi. Kantovälinevalikoimaani kuuluu tällä hetkellä trikooliina, pitkä kudottu kantoliina, lyhyt kudottu kantoliina ja kantoreppu. Kesän ajaksi saimme yhteistyössä kotimaisia Vanamo kantoliinoja valmistavan Liinalapsi Oy:n kanssa testiin aivan ihanan rengasliinan. Lisäksi teille lukijoille on postauksen lopussa alekoodi!

Sormiruokailijan ruokapäiväkirja

Ikää on mittarissa pian 9 kuukautta ja meillä ollaan jo todella taitavia ruokailijoita! Ruokailukertoja on noin kuukauden verran ollut aina sen 5 päivässä. Äiti osaa ajoittaa ruokailut pojan päivärytmiin ja itse ruokailijalle maistuu käytännössä kaikki mitä tarjotaan. Imetyskertoja on kiinteiden lisäksi vaihdellen 4-6 päivässä. Ruoka maistuu selvästi parhaiten iltaa kohti ja ollaan tarjottu isompia annoskokoja päivän viimeisillä ruokailuilla.

Mitkä asiat yllättivät imetyksessä?

WHO suosittelee lapsen imetystä minimissään 2 vuoden ikään saakka. Imetyksellä on useita terveydellisiä hyötyjä niin äidille kuin lapsellekin. Imetys on luonnollinen tapa tarjota lapselle ravintoa, heti ensimmäisten tuntiensa aikana vauvan kaikki aistit on virittyneet löytämään äidin rinnan ravinnonsaannin turvaamiseksi.

Linnaretkellä vauvan kanssa Kastelholman linnassa

Vietämme tällä hetkellä koko perhe yhteistä lomaa, ihanaa! Aloitimme lomamatkailun Ahvenanmaalta, joka on aivan upea merellinen ja vehreä kohde. Ahvenanmaalle matkustus sujuu nopeasti laivalla ja paikanpäällä liikkuminen onnistuu mukavasti autolla. Saari on sen verran pieni, että myös vauvan kanssa automatkailu on vaivatonta, kun etäisyydet on lyhyitä. Melkeinpä mihin vain suuntaan saarea Maarianhaminasta lähtee, on ajomatka noin 30 minuuttia.

Ihana, kamala imetys

Ahdistus. Jos joku sana kuvaa suhtautumistani ajatukseen imetyksestä ennen pojan syntymää, se on ahdistus. Ahdistus omasta kehosta ja oman tilan katoamisesta. Ahdistus ennenkaikkea epätietoisuudesta. Tapoja on monia, asenteita on positiivisia sekä negatiivisia ja imetystarinoita niin monta kun on imetettyjä ja imettäviä äitejäkin.

Sormiruokailijan suosikkiateriat 7 kk iässä

Noin kuukausi takana sormiruokailua. Tähän on mahtunut alkuinnostusta, suun täyteen ahtaamista ja pinsettiotteen oppiminen. Ruoka maistuu hyvin, kakomista ei ole ollut käytännössä ollenkaan ja pieni herra selvästi nauttii syömisestä. Pääosin syömme aina samaa ruokaa tai ainakin ruoka tulee samoista raaka-aineista. Jos vanhemmilla on smoothieta, saa poitsu joko samaa tai välillä pilkon samat hedelmät tarjolle sormin syötäväksi. Uuniruuista otan erilleen pieneen lasivuokaa poitsulle sopivat ainekset ja isomman aikuisille tarkoitetun ruuan kypsyessä ehtii vauvan annos kypsyä ja jäähtyäkkin tarjoiluvalmiiksi.

3 x maidoton aamupalasmoothie

Aloitan yleensä aamun tekemällä jonkinlaisen smoothien. Yleensä käytän pakastemarjoja ja tuoreita hedelmiä, nesteeksi hieman vettä ja lisäksi jotain rasvaa kuten avokadoa tai pähkinävoita. Tässä mun tämän hetken lempparismoothiet, määristä riittää kahdelle.

Olin raskaana kesällä 2018. Kesä 2018 taisi jäädä kaikkien muistoihin todella pitkänä ja kuumana kesänä. Tavallaan on aina ihanaa kun täällä pohjoisessa on lämmintä ja aurinkoa, mutta viime kesä oli jo liiankin poikkeuksellinen. Alkuraskaudesta muistan sanoneeni useissa tilanteissa, että toivottavasti ei tulisi kovin kuuma kesä. Että raskausmahan kanssa on varmasti tukala olo viileilläkin keleillä. Ei olisi pitänyt toivoa tätä ääneen.

Leikkejä vauvan kanssa

Vauvavuoden aikana tapahtuu niin käsittämättömän paljon kaikkea! Lapsi kehittyy hurjaa vauhtia, ja muutos pienestä tuhisevasta nyytistä aktiiviseksi kävelemään opettelevaksi pieneksi ihmiseksi on valtava. Kehityspyrähdyksiä tulee jatkuvasti ja jokaisen aikana opitaan valtava määrä uusia taitoja. Niinkuin meillä opittiin eilen kiljumaan oikein kunnolla.

Meidän tavallinen päivä

Vauvan syntymän jälkeen ensimmäiset kuukaudet olimme pääosin kotioloissa. Osittain koska olin kipeä sektion jäljiltä ja osittain väsymyksen takia. En kokenut kovin voimakasta tarvetta järjestää aktiviteetteja päiviin, enkä koe edelleenkään. Normaalit arkipäivät on meillä rauhallisia, suurin osa ajasta vietetään kotona.

Vauvan kantaminen helpottaa arkea

Hankin jo raskausaikana meille kantorepun. Olin kuullut, että monet vauvat tykkäävät olla kannettavana ja kantaminen helpottaa arkea, kun saa kädet vapaaksi vauvan ollessa samalla lähellä. En kuitenkaan tuntenut ketään aktiivisesti kantavaa, joten aihe oli tällöin vielä minulle vieras. Nyt reilun puolen vuoden käytön jälkeen voin sanoa, että kantoreppu on ollut meidän vauva-arjen tärkein hankinta!